meer over actimel

Wat is Actimel eigenlijk?

Meer over
Actimel
lees alles over ons flesje

Wist je dat het
Actimel-flesje voor 95% plantaardig is?

Lees alles over
ons flesje

Vragen

Vind het antwoord op al je vragen

Stel zelf een vraag

Actimel beantwoordt graag al je vragen. Staat die van jou niet tussen de veelgestelde vragen? Ga dan naar ons contactformulier.

Stel je vraag

Zoek in de veelgestelde vragen

Of ga meteen naar de onderwerpen Over Actimel, Actimel drinken, Praktisch, Geschikt voor mij?, Ons flesje, Over het immuunsysteem.

Over Actimel

 • Wat is Actimel?

  Actimel is een lekkere zuiveldrank in verschillende smaken, met de exclusieve L. Caseï Danone bacterieën vitamine B6 en D. Met het drinken van Actimel doe je iets extra's voor het immuunsysteem, want vitamine B6 en D dragen bij aan het normaal functioneren van je immuunsysteem. Daarbij valt Actimel prima binnen een verantwoord voedingspatroon en een gezonde levensstijl.

 • Wat maakt Actimel zo uniek?

  Actimel is het resultaat van jarenlang wetenschappelijk onderzoek door Danone. En net als in een normale yoghurt zit er in Actimel twee traditionele yoghurt bacteriën. Maar wat het zo uniek maakt is een derde bacterie; Lactobacillus Caseï Danone. Ze is exclusief van Danone en je vindt haar alleen in Actimel. Actimel heeft ook een ander fermentatie proces. Bij een normale yoghurt duurt het een paar uur, bij Actimel een paar dagen. Tenslotte voegen we ook de essentiële vitamines D en B6 toe. En heerlijk fruit. Het is een klein flesje, maar er zit meer in dan je denkt.

 • Wat is L. Caseï Danone?

  De L. Caseï Danone is een exclusieve bacterie die geïsoleerd is door de wetenschappers bij Danone, en waarvan er zo'n 10 miljard in een flesje Actimel zitten.

 • Wat is het verschil met gewone yoghurt?

  De basis van Actimel is inderdaad yoghurt. Maar het speciale aan Actimel is dat er de L. Caseï Danone bacterie en vitamines aan worden toegevoegd, namelijk vitamine B6 en D.

 • Wat betekent "Actimel"?

  Actimel is een samenvoeging van de woorden "actief" en "melk".

 • Waar wordt Actimel gemaakt?

  De Actimel fabriek ligt in hartje België, in het landelijke Rotselaar. Elke dag is er aanvoer van lekkere verse melk, die wordt opgehaald bij onze melkveehouders rondom de fabriek.

 • Welke smaken Actimel zijn er?

  Actimel heeft zes super lekkere varianten: naturel, aardbei, multifruit, naturel 0% vet, aardbei 0% vet en Actikids met aardbei en banaan.

 • Hoe smaakt Actimel?

  Daar kom je natuurlijk maar op een manier achter; proeven! Zo ontdek je zelf dat Actimel een heerlijke zuiveldrank is. Verkrijgbaar in zes heerlijke varianten waarvan twee 0% vet en één Actikids variant, dus er zit altijd een smaak voor je bij.

 • Wat is het verschil tussen Actimel van Danone en Activia van Danone?

  Actimel en Activia zijn beide zuivelproducten met toegevoegde exclusieve bacteriën. Activia bevat de Bifidus ActiRegularis, Actimel bevat de L. Caseï Danone.

 • Word ik nooit meer ziek als ik Actimel gebruik?

  Actimel is geen medicijn of vaccin. Om niet ziek te worden is een gezonde levensstijl al erg belangrijk. Dus goed eten en bewegen. Actimel kan daar ook een rol in spelen door je immuunsysteem te helpen ondersteunen. Actimel is een bron van vitamine B6 en D. Vitamine B6 en D dragen bij aan het normaal functioneren van je immuunsysteem.

 • Ik heb een idee voor een nieuwe smaak Actimel. Wat kan ik doen?

  Wat leuk! We horen je ideeën graag. Neem contact met ons via onze Facebook pagina, dan komen we er graag op terug.

 • Waarom zit er suiker in Actimel?

  De hoeveelheid suiker in de Actimel producten verschilt per variant en varieert van (3,3% -12,3%). De smaak is heel belangrijk voor Danone. Voor de goede smaak voegen we daarom suiker of zoetstoffen toe. Want een product kan nog zo gezond zijn, als het niet lekker is, neem je het niet. Actimel zou simpelweg een stuk minder lekker zijn zonder suiker of zoetstoffen.

 • Zijn er studies gedaan naar Actimel?

  Over het onderzoek wat Danone doet kun je informatie vinden op http://research.danone.com/

Actimel drinken

Praktisch

Geschikt voor mij?

 • Kan ik Actimel drinken bij een notenallergie?

  Ja, Actimel bevat geen noten, dus dit is geen probleem.

 • Is Actimel geschikt voor vegetariërs?

  Ja, al onze Actimel varianten zijn geschikt voor vegetariërs.

 • Is Actimel geschikt voor iedereen?

  Ja, Actimel kan door iedereen gedronken worden. Het is ook geschikt voor zwangere vrouwen en als je borstvoeding geeft. Ook kinderen mogen Actimel drinken, vanaf het moment dat ze alles mogen eten.

 • Is Actimel geschikt voor diabetici?

  In principe kan Actimel in elk dieet worden ingepast. Een dieet verschilt echter van persoon tot persoon, dus wij adviseren in geval van twijfel altijd contact op te nemen met je huisarts of diëtist.

 • Is Actimel geschikt bij allergieën?

  Actimel is een zuivelproduct en bevat dus lactose. Het kan daarom zijn dat Actimel niet geschikt is voor mensen met een koemelk- of lactoseintolerantie. Als gefermenteerd melkproduct bevat Actimel wel ongeveer 40% minder lactose dan een even grote dosis melk omdat tijdens de fermentatie een deel van de lactose omgezet wordt tot melkzuur.

 • Is Actimel glutenvrij?

  Ja. Er zitten geen gluten in Actimel.

Ons flesje

 • Zijn voortaan alle Actimel-flesjes plantaardige flesjes?

  In maart 2011 zijn we begonnen de Actimel-flesjes te vervangen door flesjes van plantaardige oorsprong. Sinds juni 2011 zijn alle Actimel-flesjes in Nederland plantaardig.

 • Waarom zijn de nieuwe Actimel-flesjes niet voor 100% uit plantaardig materiaal gemaakt?

  Actimel heeft zichzelf opgelegd dat de nieuwe flesje voor minimaal 95% bestaan uit materiaal dat afkomstig is uit hernieuwbare bronnen. De overige 5% (maximaal) bestaat uit: 4% niet-plantaardige plastic, eventueel gerecycled, en 1% kleurstof die de flesjes de kenmerkende witte kleur geeft.

 • Is de smaak van mijn Actimel veranderd?

  Nee. De smaak van Actimel is niet veranderd. Dat komt omdat de eigenschappen van de plantaardige plastic precies dezelfde zijn als die van het plastic dat uit aardolie werd gemaakt. Het nieuwe plantaardige flesje verschilt dan ook niet in uiterlijk, kleur of structuur.

 • Is het Actimel-flesje nog altijd te recyclen?

  Ja. Het Actimel-flesje kan bij de plastic afvalstroom. Niet overal wordt plastic afval op dezelfde manier ingezameld. Via www.plasticheroes.nl of op de website van uw gemeente kunt u informatie vinden over de situatie in uw woonplaats.

 • Is het nieuwe plantaardige Actimel-flesje bio-afbreekbaar?

  Nee. Het nieuwe Actimel-flesje heeft dezelfde kenmerken als het oude. Het kan daarom wel in de plastic afval stroom maar niet in de GFT stroom of "groene bak".

 • Hoe wordt de CO2-voetafdruk van de Actimel-verpakking berekend?

  Voor de berekening van de CO2-voetafdruk van de Actimel-verpakking houdt Danone rekening met de totale levenscyclus van het flesje. Alle broeikasgassen die vrijkomen bij de productie, het transport en de verwerking van de verpakking na consumptie worden dus meegenomen. Dus van het suikerrietveld tot aan de verbranding of recycling.

 • Waarom wordt het suikerriet in Brazilië geteeld?

  De industrie en de noodzakelijke kennis om suikerriet om te zetten in plastic, bevinden zich in Brazilië. Daarnaast speelt dat Brazilië nog voldoende akkerland heeft om suikerriet te telen zonder dat het concurreert met voedselproductie.

 • Leidt de teelt van suikerriet niet tot ontbossing in het regenwoud?

  De teelt van suikerriet bestemd voor de productie van de Actimel-flesjes heeft geen impact op het regenwoud. De meerderheid van het suikerriet bedoeld voor de productie van polyethyleen (de grondstof van het plastic) wordt geteeld op oude verweerde weilanden in de zuidelijke en centrale regio´s van Brazilië, op meer dan 2500 km van het Amazonewoud.

Over het immuunsysteem

 • Wat is het immuunsysteem?

  Het immuunsysteem is de "lichaamseigen" bescherming van het lichaam en kan op de proef worden gesteld door allerei invloeden van buitenaf, zoals veranderend weer, ouder worden of een hectische levensstijl. Voor een goed functionerend immuunsysteem heeft je lichaam voldoende vitamines nodig.

 • Kan het immuunsysteem van een gezond persoon wel worden ondersteund?

  Jazeker, dat kan. Je immuunsysteem wordt continu op de proef gesteld door invloeden van buitenaf: drukte, fysieke inspanning en kou en regen bijvoorbeeld. Daarom is het zo belangrijk dat je je immuunsysteem een handje helpt. Dit doe je het best door gezond te leven.

 • Wat wordt er bedoeld met een gezonde levensstijl?

  Een gezonde levensstijl betekent in de eerste plaats een gevarieerd dieet. Drink regelmatig water, eet voldoende groente en fruit, vezelrijk voedsel zoals volkoren brood, rijst en pasta, eiwitrijk voedsel zoals vlees, vis, eieren, linzen en zuivelproducten. Niet te veel (verzadigd) vet, zout en suiker. Als je dit combineert met 30 minuten per dag bewegen, zeker vijf dagen in de week, ben je goed bezig!